Forside Produkter Termoplast Kontakt Om oss Stilling ledig
      Du er her:   > Produkter > Termoplast > Om Termoplast

Om Termoplast

Formålet med sidene Om Termoplast er å gi leseren en grunnleggende innføring i de spesielle egenskapene til termoplaster og metoder for å bearbeide termoplaster. Mest oppmerksomhet vil bli viet Polyetylen- PEHD, som er materialet størstedelen av våre produkter består av. Sidene vil bli oppdatert fortløpende.
OBS!
Informasjonen på denne siden må sees på som veiledende, og Preplast Industrier AS sier seg ikke ansvarlig for eventuelle feil eller skader som følge av bruk av informasjon på denne siden.

Termoplasters fasthetegenskaper skiller seg tydelig fra konvensjonelle materialer ved at det ikke er et rettlinjet forhold mellom spenning og deformasjon ved belastning.

Les mer

Fordelene er mange, og kan oppsummeres slik.

Les mer
PE er et relativt bløtt og fleksibelt plastmateriale som ikke tåler like store spenninger som PA, POM og PET før det deformeres. Kjervslagstyrken er derimot meget høy selv ved lave temperaturer, og dette betyr at deler i PE kan utsettes for utrolige påvirkninger.
Les mer
PE har pga. sin lave pris, gode slitestyrke og kjemikalieresistens blitt populært som materiale innenfor forskjellige typer industri. I kjemisk industri brukes PEHD rør og rørdeler / fittings, og PEHD plater til sveising av kar, tanker og beholdere.
Les mer
Polyetylen er en delkrystallinsk termoplast med forkortelsen PE som ble utviklet først på 1930 tallet. I 1953 tok man i bruk en ny metode, Ziegler metoden, som er basis for fremstilling av PE i dag.
Les mer
Termoplaster er oppbygd av lineære eller forgrenede polymerer. Kraften som holder molekylene sammen er svake sekundære bindinger, såkalte "van der Wals" bindinger.
Les mer


© 2011 - PREPLAST INDUSTRIER AS - Tel: +47 71 26 65 50 - E-mail: post@preplast.no
 
Powered by Uni Micro Web